Het is op dit moment waarschijnlijk de meest gehoorde kreet op internet: ‘content management systeem’. Dat je iets zo vaak leest en hoort doet al snel vermoeden dat het om een hype gaat, maar wie het in de praktijk gebruikt heeft, beseft dat het internet niet meer zonder kan.

In feite berust elke goed functionerende webwinkel ook al over een Content Management Systeem, maar men spreekt dan eerder over e-Commerce-software. Uit het grote aantal succesvolle webwinkels kun je afleiden dat het hierbij niet om een tijdelijke hype gaat, maar om een economisch verantwoord blijvertje.

Als je WordPress CMS leest of schrijft, dan denk je meestal direct aan een Blog ofwel Weblog, maar minder snel aan een Website management systeem. Met WordPress kan echter veel meer dan alleen maar een dagelijks of wekelijkse agenda van berichten en ideeen presenteren, hoewel dit gratis opensource systeem daar wel erg goed in is natuurlijk.

Waarom een WordPress CMS ?

Content Management is niets anders dan het beheren van de inhoud van een site. De meest voorkomende inhoud is tekst en beeld. Bij gebruik van een WordPress CMS worden de teksten en beelden door de redacteur ingevoerd in een database via een handig en makkelijk te gebruiken webformulier, dat in een beveiligde map op internet staat.

De pagina’s van de website plaatsen al die informatie automatisch op de juiste plek, waar ze voor de bezoeker van de site toegankelijk is. Op deze manier is geen programmeerkennis nodig en iedereen kan zelf zijn website onderhouden.

Snel up to date
Als het WordPress CMS wordt gebruikt waardoor zelf programmeren voor de beheerder/redacteur niet meer nodig is, dan kan (bijna) iedereen in het bedrijf de rol van redacteur op zich nemen. Het gevolg is dat veranderingen op de site meteen kunnen worden doorgevoerd op het moment dat ze bedacht zijn. Doordat Content Management Systemen on line werken, zijn de veranderingen ook meteen gepubliceerd!

Kostenbesparend 
Een groot voordeel van WordPress CMS Systemen is dat ze kostenbesparend zijn: Er is immers geen programmeerkennis meer nodig en ook geen extern bureau. Niet alleen kunt u het onderhoud makkelijk zelf doen, maar ook het maken van zeer veel gelijksoortige pagina’s brengt geen extra kosten meer met zich mee. Met een eenvoudig Control Management Systeem kunt u al gauw een heel uitgebreide site maken.

 

 

 

Heeft u een project?

We hebben grote honger naar nieuwe projecten. Ook voor uw project leggen we de lat hoog. Samenwerken? Stuur een bericht!

Neem contact met ons op »