Middels een uitgekiende Search Engine Optimization is het mogelijk om uw website of webwinkel onder de aandacht te brengen. Wie wil er nu niet een druk bezochte site? Maar hoe vinden uw klanten u? 80% van de internetters gebruikt een search engine, waarvan 85% via Google zoekt.

Als uw website of webwinkel beter vindbaar is, zult u meer bezoekers krijgen en de kans vergroten meer klanten te werven en zo meer omzet te genereren. Om in zoekmachines de vindbaarheid van uw website of webwinkel te verbeteren kan Het Hoge Zuiden de techniek aanpassen waardoor de zoekrobots van zoekmachines op een eenvoudige manier door uw website of webwinkel kunnen navigeren.

Door in te spelen op de behoeftes van de zoekrobots kan een hogere positie in de resultaten van de zoekmachines gerealiseerd worden. Er zijn verschillende factoren die hier een rol in spelen.

Deze kunnen worden verdeeld in twee groepen: Technische optimization en inhoudelijke optimization.

Technische search engine optimization:

Inhoudelijke search engine optimization:

Behalve te werken aan een goede zoekmachine optimalisatie kunt u ook zelf verschillende dingen doen om een hogere positie in de zoekresultaten van zoekmachines te behalen! Eén van de balangrijkste is linken plaatsen op andere websites, zodat u een netwerk aan linken opbouwd. Als u veel linken op andere sites plaatst, dan creert u de kans dat potentiele klanten hierop klikken en op deze manier uw website of webwinkel bereiken. Als u veel inkomende links naar uw website of webwinkel heeft zullen zoekmachines u als belangrijk gaan zien en een hogere waarde toekennen. Vaak zal er gevraagd worden om ook een link terug te plaatsen (linkbuilding).

Er zijn een aantal verzamel start / link sites waar u gratis of tegen betaling uw link kunt plaatsen. Enkele voorbeelden hiervan zijn: www.startpagina.nl | www.linkpaginas.nl | www.startkabel.nl | www.goedbegin.nl

Het beste kunt u uw linken plaatsen op druk bezochte (belangrijke) websites die gerelateerd zijn aan uw site, dus websites die over hetzelde of over een gerelateerd onderwerp gaan. Deze linken zijn veel meer waard, dan linken op websites die helemaal niets met uw eigen site te maken hebben. Relevantie is voor search engine optimization zeer belangrijk!

Verder kunt u natuurlijk adverteren in bladen, tijdschriften, kranten, etc. 
Adverteren op advertentie sites zoals www.marktplaats.nl en www.speurders.nl is ook een goede manier om tegen lage kosten meer bezoekers te krijgen.

Uw advertentie tussen de gesponsorde links van Google 
Met Google Adwords is het mogelijk om een advertentie campagne op te zetten. In het programma kunnen verschillende zoekwoorden van uw keuze ingevoerd worden. Als via Google wordt gezocht op één van uw ingegeven zoekwoorden, dan wordt uw advertentie mogelijk naast de normale zoekresultaten van Google weergegeven. U bereikt nu dus een doelgroep die al in u is geïnteresseerd. Gebruikers kunnen eenvoudigweg op uw advertentie klikken om iets te kopen of om meer informatie over u te krijgen. Het bedrag dat u besteedt aan AdWords is aan u. U kunt bijvoorbeeld een dagelijks budget van vijf euro instellen en de maximum kosten voor elke klik op uw advertentie instellen op tien eurocent. Op deze manier kunt u tegen betaling snel bezoekers genereren!